dimecres, 6 de maig del 2009

Activitats Setmana Mundial del Part Respectat a Tarragona

Us anunciem les activitats que es celebraran a Tarragona amb motiu de la Setmana Mundial per al Part Respectat, organitzades per l'Associació de mares


Dilluns 11 de maig

• (19:00h), Inauguració de les activitats. al Centre de Teràpies Integrades Neus Esmel, rambla nova 92.
Espectacle de dansa i lectura de poemes sobre el naixement . La dansa anirà a càrrec de dues ballarines del Taller de Dansa Màrmara de Tarragona. L’espectacle porta per títol “La dansa de la vida” i simbolitzarà el naixement. La lectura de poemes la faran les sòcies de tecletes i professionals del Centre Neus Esmel.

Pica pica al Centre de Teràpies Integrades Neus Esmel, on es podrà veure la sala on es farà la Tenda Roja, que simbolitza l’interior de l’úter matern. Totes les sales del centre romandran obertes per poder veure l’aplicació dels diferents tipus de massatges (shiatsu, reflexo...)

Dimarts 12 de maig

• (10-12h), Xerrada-Taller de Reflexologia en l’acompanyament al part per pares i mares Neus Esmel, al carrer d’Ixart

• (18h), Xerrada “Paper I funció de la Doula”, Centre Esencia, August 3

Dimecres 13 de maig

• (10h), Xerrada sobre Les Flors de Bach en família, Neus Esmel.
• (18h), Xerrada sobre la Tècnica Metamòrfica, Neus Esmel.

Després de la xerrada dia obert perquè la gent ho provi

• (21h), Projecció de la pel•lícula: La Piel Dura (1976) de François Truffaut, Sala EL CAU, Trinquet Vell 1

François Truffaut denuncia en aquesta pel•lícula que els adults no són capaços de percebre als nens com a persones: o són autoritaris o els ignoren; els inculquen la por i també la culpabilitat. Una seqüència de la pel•lícula senyala magistralment la diferència entre el món dels nens i el de l’escola, la llunyania entre mestres i alumnes.


Dijous 14 de maig

• (18h), Xerrada “La mare que ens va parir... o no. Velles i noves formes de percepció, vivència i desenvolupament de la maternitat".” a càrrec de l’antropòleg i director del departament d’antropologia de la URV, Jordi Roca i Girona. Cooperativa Obrera Tarraconense.

Divendres 15 de maig

• (17,30h), Tenda Roja BOLD

La Tenda Roja BOLD es muntarà al Centre de Teràpies Integrades Neus Esmel a Tarragona, per la calidesa i l’energia que s’hi mou. Ambientarem una sala com si fóssim dins d’un úter i es començarà l’activitat convidant a cadascuna que vagi explicant el seu part.

La Tenda Roja estarà oberta a mares primerenques, mares repetidores, embarassades, àvies, dones que vulguin tenir un fill i també a dones que hagin patit un avortament. El màxim és de 20 participants i la durada aproximada d’unes dues hores.

Dissabte 16 de maig

• (18h), Xerrada Rosa Mª Jové, autora de “Dormir sin lágrimas” i de “La crianza feliz”, al saló d’actes de l’Hospital de Sta. Tecla, Rambla Vella

Rosa MªJové, psicopediatra i epecialista amb el trastorn de la son infantil, explica que “la son és un procés evolutiu i que tot nen sa anirà a dormir correctament algun dia”. No s'ha d'alterar, perquè “es sincronitzarà amb les nostres necessitats en cada moment de la nostra vida” . Deixar plorar al nen no és la solució, perquè quan un nadó plora significa que pateix i per tant necessita atenció; ni tampoc és prohibir-li les cançons per anar a dormir o impedir-li que trobi consol al compartir el llit amb els seus pares.

Diumenge 17 de maig

• (12-14h), Vermut Fes-Tecletes. Amb l’actuació del grup de pop “Calaix de Sastre” i dj’ Jaumet. Festa per a petits i grans que clourà tota la setmana d’activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada