divendres, 14 de maig del 2010

Cònica de la Tenda Roja BOLD a Terrassa, 30/04/2010

Aquesta és la crònica que la companya Júlia Prunés amb molt d'amor comparteix del que van viure les dones que es van reunir a Terrassa.


Hem celebrat la primera Tenda Roja a Terrassa, hi han vingut dones de la nostra ciutat, de Sabadell, de Guissona (Lleida), Vacarisses, La Floresta, Castellar del Vallès... d'edats entre 25 i 50 anys, d'1 a 3 fills i orígens molt diversos, totes amb ganes d'explicar les seves experiències de part, tots els seus naixements i renaixements a la maternitat. Algunes han compartit experiències doloroses, de parts difícils, de separació, d'angoixa o soledat.

També s'han compartit moltes alegries, experiències de parts preciosos i emocionants.
Vam escoltar relats de parts hospitalaris, parts domiciliaris, amb fórceps i espàtules, parts prematurs, parts per cesària, assistits per ginecòlegs i per llevadores, acompanyats per doules, embarassos complicats i totes les emocions del postpart.

Vam adonar-nos de com n'és d'important sentir-se en bones mans, sentir-se respectada i ben acollida durant el part i de com en el postpart seguim necessitant aquest acompanyament respectuós i proper. Que el dolor es viu de maneres molt diferents i que no es poden comparar dos parts per iguals que semblin, perquè cada dona els viu de forma diferent.

Van ser 3 hores que van passar volant, vam riure i somriure molt, també hi va haver algun plor...

Els nadons que acompanyaven a les seves mares van fer-ho pacients, com si sabéssin que en part eren protagonistes de la celebració, amb el seu bellugueig constant i els seus xisclets ens recordaven que cada part és una celebració de la VIDA i ells, els petits i petites n'estàn plens.

Va ser una experiència preciosa que s'ha de repetir!

Gràcies a totes les que vau venir i les que estàveu inscrites i per imprevistos d'última hora no us va ser possible... Moltes gràcies.

Les imatges de la Tenda Roja estàn penjades al Youtube, he obert un canal de juliadoula on hi aniré penjant més cosetes a mesura que vagin succeïnt... aquí us deixo l'enllaç:

http://www.youtube.com/watch?v=f9VBCk2vUoQ





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada