dimarts, 27 de juliol del 2010

Tenda Roja a Santpedor - Crònica

No hi ha més que un cercle, i un cercle de dones, i un cercle de dones mares compartint quelcom tant important, com .... el part.
 
Tanta força!. Així vàrem viure la Tenda Roja a Santpedor el passat 30 de juny.

Enmig de la calor del vermell de l’úter dels 9mesos, voltant l’espígol acabat de tallar i amb la música dels nadons expectants a les converses, 9 mares i 7 nadons, ens van acompanyar a l’Àngels, a mi i a l’estimada Carlotta (rere l'objectiu respectuós), per tal de compartir quelcom més que una estona.
Al tacte del testimoni del tors nu i prenyat que passàvem de mà en mà, esdevenien les paraules de cada una. Paraules emocionades, relats somrients, agraïments inesperats, confessions, records dolorosos enllagrimats, comprensió, empatia i escolta, molta escolta. Els nadons responien al moment, permetent que ens oblidéssim del rellotge. Tots abraçats per mares agraïdes.
Agraïdes com nosaltres, a la vida, als parts, als nadons i a les mares que ens vàreu acompanyar. Agraïdes de l’aprenentatge i del contacte íntim que ens vàreu permetre les que hi éreu, agraïdes als nadons que ho vàreu fer possible, i agraïdes a les mares que heu hagut d’esperar  per a ser vosaltres els testimonis de vida de la propera.

Una abraçada amorosa."
 
Moltes gràcies Ester i Àngels!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada